Sikses Kivoi

Sikses Kivoi

maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulutonttu

Joulutonttu Tildan tapaan. Tonttu sai tulla jo laatikosta esille ja istua paraatipaikalle meidän olkkariin ja sai vielä valot yllensä.







Heh heh ja sit vielä kuvaa siitä tontun vierestä!! Vielä nukutaan olohuoneessa ja tavarat ovat sikin sokin. Mutta huomenna tiistaina varmaan jo päästään nukkumaan makuuhuoneeseen ja saa sit ruveta siirtää tavaroita omille paikoilleen ja kaappeihin. 
Mut jotain pientä jouluista olen yrittänyt saada tänne sekasotkun keskelle.
 

perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukortteja

Nämä joulukortit kun laitoin kirjekuoriin niin tuli aika paksut. Saa nähdä miten littanaksi tämä enkeli on mennyt kuljetuksissa. En ole viel keltään kysellyt.

Meinasin jo lähettää kaupan joulukortteja kun en millään keksinyt aihetta tän vuotiseen joulukorttiin ja sit näin jossain fc -ryhmässä tällaset vanhoista kirjan sivuista tehdyt enkelit. Siinä kyllä tais olla siivet tehty erikseen ja nappi oli päänä, mut mä sit sovelsin tällasen, hiukan helpompi tehdä kun ei tarvi siipiä erikseen taitella  ja kiinnitellä. Nätit tuli. Ja erilaisilla taustoilla erinäköinen. Kaikki muu materiaali löyty omista kätköistä paitsi nuo korttipohjat.










Remonttikin on edistynyt, tällä hetkellä on lattiat jo levytetty, seiniä tuo remonttimies nyt kittailee ja vessan lattian tekee. Sit on tuon eteisen/käytävän seinien maalausta ja ens viikolla sit maanantaina toivottavasti jo tulevat laittamaan sen lattian et sit päästään tekee joulusiivo ja saadaan kaikki tavarat ja huonekalut omille paikoilleen.


sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jouluisia kransseja

Tuunailin vähän tota vanhaa paperinarusta kudottua kranssia sydämillä. Noi sydämet on tehty niistä vessanpaperirullista joita mainostetaan et voi heittää pyttyyn. Mä silpuin ne pienemmiksi, kastelin ja laitoin niitä piparimuotteihin. Jonkun aikaa kyllä kesti kuivua. Sit maalasin ne. Reiät tein sillon vielä kun ne oli märkiä paitsi yhteen johon tein nyt vasta reiän sukkapuikolla ja hyvin meni läpi. 





Tällasen tein yhtenä iltana lankavarastoani penkoen ja löysin tollasta lankaa jonka sit kiedoin styrox kehikon ympärille. Hiukan punaista nauhaa ja tuo lankapallo pitäisi olla sydän. Olen joskus ostanut sellaisen kehikon jolla voi tehdä lankapallosydämen. No leikkelemällähän se sit tulee mut en nyt sit parempaa saanut aikaiseksi. Kyllä tavallisesta pallostakin sydämen varmasti saa se kellä on vähän silmää leikellä sitä.





Ja vielä punainen tilda-tonttu istuu eteisessä pikku  hyllyllä.


Kyllä se punainen vaan jotenkin sen joulun tekee.


torstai 11. joulukuuta 2014

Tiskirättikukkia

Kudoin taas muutaman tiskirätin. Pari näistä kyllä lähti lahjaksi rapakon taa.
 Tää on kyllä helppo malli. Täällä  on ohje. Mulla ei nyt muita tiskirättejä olekkaan ollut käytössä kuin nämä. Ilmavasti kun kuivaa niin eivät haise. Ja usein mäkin niitä koneeseen laitan. Kestävät 60 asteisen konepesun.



Tässä kuvassa on tuo päällimmäinen ollut käytössä nyt puolitoista vuotta ja hiukan on mennyt kasaan pesuissa. 


Meillä muuten remontti ei ole vielä edennyt. Kuivatus on vielä käynnissä. Tänään pitäisi jonkun tulla mittailemaan kosteusarvoja et joko kuivatus loppuis ja alotettais lattioiden teko. Makuuhuoneesta me jo poistettiin tapetit ja maalattiin seinät. Ne kun eivät kuulu vakuutuksen piiriin mut nuo käytävän seinät sit kuuluu ja ne on sit kans tarkotus maalata ja poistettiin nuo puolipaneelilevyt.
Ihmeellistä kyllä kun ei ole mennyt hermot tässä sekasessa huushollissa kun nukutaan ahtaasti olohuoneessa ja muitakin kaappeja on muissa huoneissa ja joulukoristeita yms. ei ole pystynyt laittamaan. 
 


keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Poikittain neulotut lapaset

Kokeilinpa nyt tällaistakin tapaa kutoa lapaset. Helppo tapa ja joutuisakin tämä on.
Nämä on kudottu Novitan metso -langasta.




Kokeilin myös tätä suolahuurretta mitä niin monessa fc - ryhmässä tota tehdään. Eli karkeeta merisuolaa pohjalle ja vettä sen verran että suola peittyy ja pitää huoli ettei vesi lopu. Mulla nousi noin korkeelle viikossa (astia n. 20cm korkea) ilman sitä kynttilää. Jos laittaa lämpökynttilän niin kuulemma nousee nopeammin. En uskalla laittaa tohon oikeeta kynttilää kun on niin ohutta lasia vaan tuolla palaa led kynttilä.